Maren van Harten

Maren met Up

In 2010 kregen we te maken met een vreselijke ziekte STRAALKANKER…

De smid constateerde dit en kon niets meer voor me doen. Uiteindelijk zijn we in de Uithof beland en is mijn paard Up geopereerd waarbij twee voeten helemaal zijn leeggehaald. Het was een heftige operatie en ook de nabehandeling was bijna traumatisch te noemen. Wekelijks snijden tot bloedens toe om weer het slechte weefsel weer te verwijderen. In totaal heeft Up hier 3 maanden gestaan en hebben we de uithof min of meer genezen verlaten.

Veel zorgen, pijn en heel veel geld armer, maar hij was weer thuis. Niemand gaf de garantie dat het niet meer terug kon komen dus we bleven hier maandelijks onder controle. Helaas was de straalkanker na een half jaar weer terug en wel in 3 voeten.

Weer brak de ellenlange zoektocht naar de juiste behandeling weer aan maar niets hielp. Tot twee maal toe heb ik op het punt gestaan om er een einde aan te maken. Elke paar weken snijden tot bloedens toe is enorm heftig om mee te maken. Toch heb ik altijd hoop gehouden op een wonder. Gelukkig heb ik mijn gevoel gevolgd en ben weer in contact gekomen met Jeanette Kompier van Horse Body Balance. Zij had al wat paarden met goede resultaten behandeld. Dankzij de intensieve behandeling van Jeanette is Up er inmiddels (anderhalf jaar later) weer helemaal bovenop.

Het juiste dieet en de juiste medicatie maakt dat wij vandaag weer genieten van het leven samen. Ook de smid vind het onvoorstelbaar en heeft zijn hoeven vorige maand nog uitmuntend genoemd. Wat een achtbaan is het geweest maar wat ben ik blij met de hulp van Jeanette.

Ik zou iedereen die te maken krijgt met straalkanker willen aanraden om meteen contact op te nemen met Jeanette Kompier van Horsebody balance. Zij weet echt hoe dit goed te behandelen is!!