Bettina met Royal

De Oldenburg vosruin Royal.

Ik ken Jeanette al heel lang en zij komt al jaren bij mijn oudste paard, KWPN schimmel 1.83mtr schofthoogte, Gaugin van 27. Topfit op zijn oude dag.

Ook heb ik een vos Wervelwind die ik verkocht dit jaar (13 jaar oud) waar de foto’s van nu exact identiek waren aan de foto’s van mijn aankoop als 3-jarige. De kliniek had dit nog nooit gezien, geen enkel verschil.

Als je paarden hebt is het belangrijk om goed voor ze te zorgen. Naast hoefsmid, dierenarts, tandarts, fysio is Jeanette een super aanvulling met haar expertise, om je paard in topconditie te houden. Ik heb Jeanette bij meer mensen geadviseerd om haar te consulteren. Teveel voorbeelden om op te noemen.

Een voorbeeld is mijn huidige rijpaard, Oldenburg vosruin Royal. Ik wilde graag een Oldenburg afstammeling en vond een paard waar ik heel lang met de eigenaresse in contact was per e-mail. Royal was niet te rijden, als in hoofd omhoog, strakke holle rug en absoluut onwillig om ook maar iets te doen. Dit beeld was al een aantal maanden, niets hielp. De kliniek kon niets vinden en de fysio hielp een beetje, maar de problemen bleven. Ik belde Jeanette en legde uit wat er aan de hand was en wilde de gok wel wagen om hem te kopen. Het is een super lief en leuk dressuurpaard “niet doen, waar begin je aan”  zo raadde Jeanette mij de aankoop resoluut af.

Ik begreep het, maar wat was het alternatief voor Royal? Na lang beraad ben ik gaan kijken bij hem en heb ik hem aangekocht, 2 rondjes op hem gestapt met lange teugel en dat was het. Hij ademde alsof hij de cross in Boekelo had gelopen, na 2 rondjes stap al! NOOIT DOEN is mijn eigen advies naar iedereen die dit leest.

Binnen 2 weken na aankoop hoefsmid erbij, tandarts erbij en Jeanette. Zadel nieuw aan laten meten op maat. Ik wilde alles uitsluiten. Al snel was de oorzaak achterhaald ‘tetanus infectie’ dit is niet ongevaarlijk en ik had een groot risico genomen, aldus Jeanette. Maar we zijn ervoor gegaan en 4 kuren verder. In een later stadium ook de fysio erbij gehaald en Royal heel, heel rustig en zorgvuldig zijn conditie weer in hele kleine stapjes opgebouwd. Nu 10 maanden later herken je hem niet meer terug. De vorige eigenaresse is al twee keer op bezoek geweest en kon niet geloven hoe hij er nu uitziet. “hij ziet eruit als een echt sportpaard” een mooier compliment is er niet. Ik ben dolblij met deze beslissing, heb geen enkele seconde spijt gehad van mijn besluit. We zijn er nog niet, we zijn nu met een 5e kuur bezig als extra boost voor Royal. Ik weet zeker dat het goed komt nu. Het is een kwestie van geduld en goed ‘luisteren naar je paard.’